Wilt u graag kennis maken of uw kind aanmelden?

Dat vinden wij super leuk.

Een school voor je kind kiezen? Dat doe je niet zomaar. Laat u daarom goed voorlichten. Wij bieden u de mogelijkheid om onze school te leren kennen. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een rondleiding door onze school. U kunt dan de sfeer proeven en uw vragen stellen. Besluit u op basis daarvan uw kind te laten inschrijven bij CBS De Rank? Dan is uw zoon of dochter natuurlijk meer dan welkom als u binnen onze grenzen woont. Eén tip: meldt uw kind tijdig aan. De meeste ouders doen dit zodra hun kind drie jaar is geworden.

Aannamebeleid

Het aannamebeleid van De Rank bouwt voort op het aannamebeleid van Stichting VCO Harderwijk-Hierden waarin twee principes centraal staan.

• In iedere wijk staat een VCO-school zodat ouders altijd kunnen kiezen voor christelijk onderwijs in de directe nabijheid.
  • Iedere VCO-school voert een inclusief aannamebeleid voor de kinderen van de eigen wijk.

Het gebouw van CBS De Rank telt 8 lokalen, wat in de praktijk neer komt op voldoende ruimte voor ongeveer 180-200 leerlingen. De Rank is de school voor de Binnenstad (zie kaartje) en garandeert daarmee een beschikbare plek voor de leerlingen die woonachtig zijn in deze wijk.

In achterliggende jaren is het aantal Rankleerlingen fors gegroeid, vooral als gevolg van de bouwactiviteiten in het Waterfront. De school zit bomvol leerlingen. Voor de komende jaren geldt daarom dat we ons strak moeten houden aan ons aannamebeleid om te kunnen blijven garanderen dat er plek is voor de gezinnen in de Binnenstad.

Omdat we iedereen gelijk willen behandelen, hanteert de Rank géén wachtlijst. Gezinnen met kinderen in aangrenzende wijken (Stadsweiden, Zeebuurt, Waterfront, Stadsdennen) wijzen wij daarom graag op de goede scholen in hun eigen wijk.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de directeur van De Rank.  inforank@stichtingvco.nl

Bekijk onze schoolgids

Meer informatie vindt u ook in onze schoolgids. Klik hier voor de digitale versie.

Inschrijven en wendagen

Kiest u voor onze school? Vraag dan het aanmeldingsformulier aan bij de directeur van CBS De Rank, Jacqueline Hüther. U kunt haar het best bereiken per e-mail (inforank@stichtingvco.nl) of telefonisch (0341 – 416748).

Er zijn drie wenmomenten voor kinderen die in de loop van het schooljaar 4 worden. Deze wenmomenten worden in overleg met u gepland. Mocht uw kind gelijk na de zomervakantie starten dan zijn er geen wenmomenten.

inforank@stichtingvco.nl

Rondleiding / Gesprek aanvragen