U bevindt zich hier: Groepen » 2019-2020 » Groep 3

Donderdag 17 oktober 2019

Na morgen zit het eerste gedeelte van het schooljaar er alweer op. Wat wordt er ontzettend hard gewerkt door de kinderen van groep 3.

Er zijn al een heel aantal letters/klanken aangeboden en wat kennen de kinderen deze goed. Nu is het voor elk kind mogelijk om een aantal woorden of zelfs korte zinnen te lezen. Knap hoor! Eind Januari hopen wij alle letters/klanken te kennen en vieren wij een groot letterfeest!

De afgelopen periode is er ook veel gerekend. Het eerste hoofdstuk (blok) is inmiddels afgerond. Wij hebben o.a. de getallen 1 tot 10 leren plaatsen op de juiste volgorde, leren koppelen aan 'dobbelsteenbeelden/aantal voorwerpen.' Daarnaast was er ook veel tijd voor rekenspellen vanuit de methode 'met sprongen vooruit' en bewegend leren op het plein.

En wat wordt er netjes geschreven. Naast het schrijven van de letters en cijfers in het schrijfschrift hebben de kinderen ook geleerd om hun eigen werk te beoordelen. Wat is de meest mooie letter van de bladzijde?

Naast het lezen, schrijven en rekenen hebben wij ook uitgebreid de tijd genomen om elkaar en de manier van werken in deze groep te leren kennen. Dit hebben wij gedaan tijdens de eerste twee schoolweken. Deze worden met recht 'de gouden weken' genoemd. Ook wordt er veel gezongen, getekend en in de hoeken gespeeld.

Wij hebben elke week een 'zonnetje van de week' een 'complimentenmaker' en flip de beer gaat elk weekend uit logeren. Na de vakantie hebben wij elke donderdag de kletskanjer. Een kind uit de groep bereid een mini-  spreekbeurt voor en vertelt hierover voorin de klas. Ontzettend leuk en leerzaam.

Nu nog één ochtend naar school en daarna genieten van een welverdiende vakantie!