U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Plusgroepen

Plusgroepen
Dit jaar kent De Rank weer twee plusgroepen, 1 voor en 1 na de pauze op dinsdagmorgen.De eerste groep bestaat uit leerlingen van de groepen 5 en 6, terwijl de andere groep leerlingen heeft uit groep 7 en 8.

Ook dit jaar hebben de leerlingen een account bij Bomberbot, om de eerste beginselen van programmeren te leren kennen. Een aantal leerlingen zit al bij de oefingen van het tweede jaar en kan op deze manier weer ondersteuning bieden aan de andere leerlingen.

De 1e groep heeft in september een bezoek gebracht aan het Marius van Dokkum Museum. Ze werkten in tweetallen en elk duo had een eigen fototoestel. Er zijn veel en leuke foto;s gemaakt. Met deze foto's moest er een presentatie gemaakt worden met bijv. powerpoint, prezi of photostory.

In november gaan beide groepen, elk op hun eigen niveau, meedoen aan de Beverwedstrijd. Voorbeelden van deze wedstrijd zijn te vinden op www.beverwedstrijd.nl
Plusgroep 2 heeft op een donderdagmorgen beide musea in Harderwijk bezocht. De plusgroep gaat de komende tijd aan de slag met het thema Universiteit in Harderwijk, de visserij,Harderwijk als stad en Harderwijk en het Belgenkamp in de 1e WO.

Chinese taal en cultuur
Op 3 december is Janette ( oud-leerling van De Rank) begonnen om haar kennis van de Chinese taal en cultuur over te brengen aan de plusgroepen. We zijn gestart met beide groepen tegelijk, maar vanaf 10 december werken we weer in de twee plusgroepen, 1 voor en een groep na de pauze.