U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 1b

23 januari 2019:

We zijn volop bezig met het thema "winter". De kinderen spelen in de iglo en vangen visjes in het ijswak. Ook zijn we druk met sneeuwpoppen verven, iglo's stempelen, warme mutsen en wantjes maken, eskimo's kleuren met een mooie bontmuts op, enz. Nu er buiten echt sneeuw ligt, begint het thema nog veel meer te leven! Wat een plezier op het schoolplein met de sleetjes!

December 2018:
Inmiddels hebben we Sinterklaas en de kerst achter de rug. Wat hebben we samen een plezier gehad met alles rondom het Sinterklaasfeest! Ook de kerstwandeling door de binnenstad was erg mooi!

5 november 2018:

Het schooljaar is al weer een eindje op weg, maar i.v.m. de nieuwe wet wat betreft de privacy hebben we even gewacht met het plaatsen van berichtjes op de website.

Wat hebben we het fijn en gezellig met elkaar in groep 1! Inmiddels hebben we al weer gewerkt aan een aantal thema's: zomer, kikker, kinderboekenweek vriendschap en herfst. We gaan bijna starten met het thema Sinterklaas. Daar verheugen we ons al enorm op!

In de kinderboekenweek mochten alle kinderen in hun pyjama naar school komen 's avonds en hebben de juffen gezellig voorgelezen in de klas. We hebben er met elkaar van genoten!

Morgen hebben we het nationaal schoolontbijt. De kinderen eten morgenochtend met de hele klas samen een broodje op school i.p.v. thuis.

Ook zijn we al naar een workshop van Cultuurkust geweest. Hier hebben we met instrumenten een mooi verhaal gespeeld over een kikker die niet kon slapen.

We doen dus allerlei leuke activiteiten naast de gewone lesdagen waarop we lekker buiten spelen, ons bezig houden met taal- en rekenactiviteiten, spelen en werken rondom de thema's, Engelse liedjes zingen en Engels praten, kanjertrainingslessen volgen en nog veel meer!