U bevindt zich hier: De Rank » Aannamebeleid

Het gebouw van CBS de Rank telt 8 lokalen, wat in de praktijk neer komt op voldoende ruimte voor ongeveer 180-200 leerlingen. De Rank is de school voor de Binnenstad (zie kaartje) en garandeert daarmee een beschikbare plek voor de leerlingen die woonachtig zijn in deze wijk.

In achterliggende jaren is het aantal Rankleerlingen fors gegroeid, vooral als gevolg van de bouwactiviteiten in het Waterfront. De school zit bomvol leerlingen. Voor de komende jaren geldt daarom dat we ons strak moeten houden aan ons aannamebeleid om te kunnen blijven garanderen dat er plek is voor de gezinnen in de Binnenstad.

Omdat we iedereen gelijk willen behandelen, hanteert de Rank géén wachtlijst. Gezinnen met kinderen in aangrenzende wijken (Stadsweiden, Zeebuurt, Waterfront, Stadsdennen) wijzen wij daarom graag op de goede scholen in hun eigen wijk.